Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme přebytečný tuk, který dělá jehněčímu jeho charakteristický "ocásek" (nebo pachuť, zápach, jak kdo tomu říká :-) ). Zeleninu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme všechnu zeleninu, orestujeme, zasypeme dvěma lžícemi třtinového cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme plechovku krájených loupaných rajčat, bobkový list, osolíme, opepříme, okořeníme rozmarýnem, zalijeme červeným vínem a povaříme asi 10 minut. Jehněčí maso osolíme, opepříme a na oleji osmahneme ze všech stran dozlatova. Maso vložíme do pekáčku, vlijeme na něj připravenou zeleninovou směs, hrnek vývaru, přikryjeme a pomalu v mírné troubě na 160° pečeme asi 3 hodiny doměkka. Upečené maso vyjmeme, šťávu přecedíme a podáváme se šťouchanými brambory, bramborovou kaší (petrželkovou, hráškovou, pažitkovou apod.) nebo s polentou.
Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích:
Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se
jedná...
zobrazit článek